Onko autolla ajavien ihmisarvo alempi?

Mitä on jakamaton ihmisarvo? Mitä on minun, perussuomalaisen mielestä on jakamaton ihmisarvo ja kenelle se kuuluu. Miksi meitä perussuomalaisia syytetään, ette meidän käsityksemme ihmisarvosta on väärä?

On selvää, että jokaisella ihmisellä on jakamaton ihmisarvo. Ihmisen ihmisarvo ei riipu ihonväristä, kansalaisuudesta, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydestä tai sairaudesta tai poliittisesta mielipiteestä. Ihmisarvo on sama pienellä vauvalla ja paatuneella terroristilla, ihonväriltään valkoisella tai mustalla, terveellä tai sairaalla, heterolla tai homolla, vihreällä tai persulla. Ihmisarvo ei ole ihmisestä itsestään tai hänen ulkoisista tekijöistänsä riippuvainen. Ihmisarvo on itseisarvo.

On erikoista, että nykypäivänä ihmisarvo sekoitetaan ihmisen ominaisuuksiin tai tekoihin. Sillä, ettei hyväksy ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia tai sosiaaliturvan perässä Suomeen muuttavia työkykyisiä ihmisiä, ei ole mitään tekemistä ihmisarvon kanssa.

Perussuomalaisten syyttäminen siitä, ettei meidän mukaamme kaikilla ole sama ihmisarvo tai se olisi jotenkin jaettavissa, on halpaa populismia. Näin voi heitellä somessa ja mediassa, kun ei enää pysty perustelemaan asioita faktoilla. Kun perussomalaiset osoittavat faktoihin perustuen esimerkiksi raiskausrikosten ja sosiaalitukien merkittävän nousun vuoden 2015 maahantulijoiden vyöryn jälkeen, muut puolueet vihervasemmisto etunenässä huutavat ihmisarvon perään.

Perussuomalaiset arvostelevat mm. maahantulijoiden taloudellista vaikutusta maallemme ja maamme rikostilastoihin. Tämän katsotaan olevan ihmisarvon alentamista.  Jos ajat bensa-autolla, syöt lihaa ja lämmität puusaunaa, onko sinun ihmisarvosi pienempi kuin muiden? Ihmisarvon perään huutavien logiikalla on. Minä ajan dieselautolla ja se vaikuttaa maailman ilmastoon ja maamme päästöihin. Onko heidän mielestään minun ihmisarvoni alempi tai jaettu? Samalla logiikalla on.

Autolla ajaminen vaikuttaa ilmastoon, mutta se ei todellakaan alenna kenenkään ihmisarvoa, ei edes silloin, jos joku ajelee ihan vaan huvikseen. Älkää sortuko halpaan populismiin.